HATAY / İSKENDERUN - İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
Yunus Emre Mahallesi Şehit Ebubekir Gökalp Cad. No 80/1 İskenderun / HATAY Modern Evler Ağır Bakım Karşısı
Vizyon
Farklılığı zenginlik kabul ederek ayrıştırmayı değil birleştirmeyi esas alan, bilimsel ve çağdaş yaklaşımlara açık, kültürel mirasımızı koruyan ve aktaran nitelikli bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Aklı bilimle, gönlü imanla dolu, inancını aklıyla bütünleştiren,yaşamına çağdaş açılımlar getiren, milli ve manevi değerlerle donanmış topluma örnek bireyler kazandırmaktır.
Başarılar
2012/2013 Eğitim öğretim yılı Türkiye geneli İmam Hatip Liseleri Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Türkiye İkinciliği, Arapça Hitabet ve Metin Canlandırmada Türkiye üçüncülüğü, Hatay İli İmam Hatip Liseleri Arası Kur´an-ı Kerimi Yüzüne Güzel Okuma Yarışmasında İl Birinciliği Hafızlık Yarışmasında İl Üçüncülüğü Ezan Okuma Yarışmasında İl Dördüncülüğü
Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Ders Başlama saati :08:00 Ders Bitiş saati : 15:05
Klima Kalorifer
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Akbağlar-Sakarya ve Modernevler dolmuşları veya halk otobüsü okulun yakınından geçmektedir.
Okulumuzun servisi yoktur.
Yerleşim Yeri
Yunus Emre mahallesinde bulunmakta olup yakınında 1 anaokulu , 2 anadolu lisesi , 1 imam hatip ortaokulu, sağlık ocağı ve marketler bulunmaktadır.
İl merkezine 68 km, ilçe merkezine 1 km uzaklıktadır.
2021-2022 Toplam Öğrenci Sayısı: 607
Yürütmekte olduğumuz 3 adet yurt dışı projemiz bulunmaktadır.